ROSE HOTEL – A PAWN SURRENDER

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: Strolling Bones Records
Distr.: V2 Benelux

De Amerikaanse zangeres en songschrijfster Jordan Reynolds uit Atlanta, Georgia was als 19-jarige tiener al met muziek bezig toen ze zong bij de psychedelische rockgroep ‘Buffalo Rodeo’. In 2017 opteerde ze voor een carrière als soloartieste waarvoor ze de naam ‘Rose Hotel’ als pseudoniem koos. Ze bracht dat jaar een EP-tje getiteld “Always A Good Reason” op de markt en in 2019 deed haar eerste volwaardige soloalbum “I Will Only Come When It’s A Yes” dienst als een overgang van haar jeugdjaren naar een prille volwassenheid.

De zelfgeschreven songs op die debuutplaat vormden een gevarieerde mix van muziekstijlen en dat concept heeft ze nu gedeeltelijk verdergezet op haar ‘follow-up’-album “A Pawn Surrender”, haar eerste release voor het label ‘Strolling Bones Records’. Hier begint Rose Hotel met het op een catchy monotone riff gepresenteerde nummer “Fall In Love Again And Again”. In het daaropvolgende “Fruit Tree” dat u op de eerste video kunt beluisteren komt ze wat cynisch beschuldigend over ten opzichte van een potentiële liefdespartner met een beeldspraak waarin zij een fruitboom is en die partner er een vrucht van plukt om te proeven of het in zijn smaak valt.

Ook in het op de tweede video te horen nummer “Not Like That” krijgt een ex-liefje ervan langs. In deze knap georkestreerde song klinkt het liefelijke stemmetje van Rose Hotel een beetje zoals Lana Del Rey. Eén van de mooiste liedjes op deze plaat is naar onze mening “King And A Pawn”, een melodieuze indie popsong die ze op een catchy ritme zingt. Ook de wat verderop volgende nummers “On Your Side”, “Pull The Wool” en het enkel door akoestische gitaar begeleide liedje “Every Day” weten ons al meteen vanaf de intro te bekoren, vooral door de melancholische Hope Sandoval (‘Mazzy Star’)-achtige zangpartij van Rose Hotel. Ook de meer uptempo gebrachte albumafsluiter “Illusion Anyway” die aanleunt bij countryrock beschikt zeker over enige vorm van hitpotentieel.

Elk liedje op dit album heeft een geheel eigen karakter waardoor je als luisteraar een beetje van de ene verrassing in de andere terecht lijkt te komen. Er is sowieso geen ruimte voor verveling bij het beluisteren van de tien tracks over allerlei vormen van relaties op deze mooi georkestreerde plaat. “A Pawn Surrender” werd in twee studio’s in Atlanta, Georgia opgenomen met multi-instrumentalist Jack Blauvelt op akoestische en leadgitaar, basgitaar, drums en synthesizer, Denny Hanson op piano, keyboards en lap steel, Payton Collier op drums, Luke Schneider op pedal steel en nog een aantal gastmuzikanten die op één of meerdere tracks voor wat extra instrumentatie zorgden.

(valsam)